T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / HİLVAN - Hoşin İmam Hatip Ortaokulu

Hoşin İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
04146871139
Belgegeçer
04146871139
WEB
https://hosinimamhatiportaokulu.meb.k12.tr
Adres
Hoşin Mahallesi Uluyazı Caddesi No 234
Vizyon
“ÇEVREDE, BÖLGEDE, ÜLKEDE MODEL OKUL OLMAK” Dayandığı kültürel mirastan aldığı maddi ve manevi güçle bilim ve teknolojinin ışığında, aklı ve bilgiyi kendisine rehber edinen, çalışkan, üretken, yeniliğe açık, sevgi ve hoşgörü iklimi soluyan bir kurum olarak milli bir şuurla hareket eden vatansever, demokrasi bilincini içselleştirmiş, milli ve manevi değerlerini özümseyen, tarihini geleceğe pusula yapıp geleceğe yön veren bireyler yetiştirmektir. Bütün bunlardan daha önemlisi “iyi insan olma” bilincine sahip olan bir nesil yetiştirmektir.
Misyon
Kurumumuzda eğitim gören tüm öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak, öğrencilerimizin zihninde; insana, ahlaka, kültürel mirasa ve düşünce özgürlüğüne saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmak, öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini desteklemek amacıyla akademik yönlerinin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişten gelen tarihi misyonunun farkında olan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu yurttaşlar olmasını sağlamak ve İmam Hatip kültürü ile yetişmenin farklılığını hayatına yansıtan bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Öğretmen :14
Öğrenci :186
Derslik :12
Kütüphane Kitap Sayısı :1562
Öğretim Şekli :Tam zamanlı
Saatler
8:00-14:35
Isınma
kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
Öğretmenlerimiz, öğretmen servisi ile okulumuza ulaşım sağlamaktadırlar.
Servis Bilgisi
Öğretmen Servisimiz mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Hoşin(Uluyazı) Köyü çok köklü bir geçmişe sahiptir. Tarihi bir yerleşim bölgesidir. Fırat Nehrinin uzantısı üzerine kurulmuş küçük, şirin bir köydür.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Hilvan ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuz tüm sosyal ve sportif faaliyetlere katılım göstermektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda vizyonumuz gereği ilime ve bilime oldukça önem verilmektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda vizyonumuz gereği ilime ve bilime oldukça önem verilmektedir. Bu doğrultuda TÜBİTAK 4006,AB ERASMUS K101, E-TWİNNİNG, GAP İNOVASYON vb projelere katılım sağlamaktayız.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzu her mecrada ön plana çıkarmak için çalışmalara ve projelere devam ediyoruz. Bir yurt dışı faaliyeti olan AB +ERASMUS K101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında proje hazırlamış bulunuyoruz.
Diğer Hususlar
Okulumuz tüm bu projelerin dışında "ÜRETEN OKUL" olma hedefimiz doğrultusunda Sosyal sorumluluk projelerine de imza atmaktadır. Bu kapsamda "Zeytin Projemiz" hayata geçirilmiş ve okul bahçemize 160 adet zeytin fidanı dikilmiştir. Yakın dönemde bu hedefimize ulaşacağımızı umut ediyoruz.
Yazdır